31-годишната Лиза Стаут от американския град Белвю в щата Охайо през изминалите дни разгледа чрез услугата Google Earth панорами от крайбрежието на знаменитото шотландско езеро Лох Нес и, най-вероятно, е открила на една от тях снимка на легендарното чудовище.

Загадъчният кадър, както уточняват специалистите, е бил направен в курорта "Лох Нес Хайленд-Резорт" през април 2015 година. 
 

Удивителният кадър демонстрира голям тъмен обект, който се подава от водата близо до брега. Аномалията отчетливо напомня на същество с формата на динозавър с дълга шия и вдигната нагоре глава. Някои криптозоолози, запознали се с тайнствената снимка, дори са съзрели на нея и очите на чудовището. 


ВИЖТЕ удивителната СНИМКА на Неси ТУК!
 Шотландският специалист Хари Кембъл официално събиращ материали с изображения на лохнеското чудовище и информация за неговите появи, нарече дадената находка наистина потресаваща. Хиляди души всяка година посещават водоема с надеждата да видят Неси и да го заснемат, но такава ценна снимка се е получила с лекота на служителите на Google, преминали покрай езерото с панорамна камера.

Също е удивително, че никой през изминалите три години не е успял да забележи на кадъра дадената аномалия. 

Превод и редакция: БЛИЦ