Майкъл Улф е първият българин, завършил академията за сценично изкуство в Ливърпул. На театралната сцена е стопроцентов злодей, през живота минава с усмивка.

На дипломирането си отива с народна носия и получава лични поздравления от сър Пол Макартни.

„Показаха ни сайт от който да си поръчаме тогите за дипломирането. Казаха, че всеки може да носи някакви свои мотиви под тях, но аз се замислих… защо да не облека цялата носия?”, разказва Михаил Михалев пред Нова тв.

„Мисля, че бях единствения, който над своите дрехи нямаше тога и шапка, калпакът за мен беше по-добра идея”, споделя той.

Британският актьор Ролан Аткинсън, популярен като Мистър Бийн също похвалил Михаил.

Михаил разказва, че е сменил името си защото на англичаните им било доста трудно да го произнасят. Освен с театър, той се занимава с музика и фокуси. Има много концерти в България, изявявал се е в Италия и Испания.

„Не е трудно да пробиеш в тази среда, стига да имаш търпението, да не се обвиняваш и да си готов да се превърнеш в глина. Тоест да можеш да изградиш това, от което хората имат нужда”, на мнение е Михаил.

 „Не трябва някой да се отказва от нещо, защото е българин”. Споделя, че за негово щастие след като завършва има 17 кастинга, негови колеги едва имали по 10.

„Не мисля, че Brexit ще бъде стена, която ще спре хората да се развиват. Просто ще има повече документация. Винаги се връщам в България по няколко пъти годишно. Тя ми дава неща, които чужбина не може. За мен домът винаги ще бъде България”, казва той.