Черните мечки са огромни. Тези масивни същества могат да достигнат височина до 2 метра и тегло около 200-300 кг. Така че среща с такова голямо диво животно не е желанието, което си пожелавате на Коледа. Но този биолог във Флорида доказа, че любовта към дивата природа може да ви помогне да надхвърлите този страх, след като той спаси масивна черна мечка от удавяне!
 

Докато черните мечки са много често срещани в Северна Америка, е доста лесно да се разбере защо хората изпадат в паника, когато са забелязани във Флорида. Тази 400-килограмова мечка, водена от невероятното си обоняние, се озова в жилищен квартал в Алигатор Пойнт, Флорида. След като стигна там, мечката започна да рови в боклуците на жителите. Но не отне твърде дълго, докато изплашените хора предупредиха властите.
 
След минути служителите на дивата природа пристигнаха на мястото. Те се опитали да успокоят животното, за да го върнат обратно в гората. Нещата обаче се объркаха ужасно!
 
След като беше ударен от стрелата за успокоение, мечката изпадна в паника и се насочи право към океана. В крайна сметка тя влезе във водата - не най-умният ход за замаяно животно. За щастие Адам Уорик, биолог от Комисията за дивата природа, не възнамеряваше да стои и само да гледа. Така той скача в океана, в рисков опит да спаси мечката.
 
И така, представете си, че плувате около десетки метри с 200-килограмова мечка до брега. Трябва да е наистина трудно предизвикателство. Драматично спасяване, но този герой го свърши напълно. След няколко невероятни тежки моменти, Адам успя да измъкне мечката от водата.
 
Излишно е да споменаваме, че спасяването можеше да се превърне в нещо катастрофално както за животното, така и за Адам. Въпреки това, докато мечката остана невредим, Адам получи няколко драскотини.
 
В крайна сметка черната мечка се върна в Националната гора на Осеола, където беше нейният дом. Всичко това благодарение на този смел човек.