Потребител на мрежата се оплака на ръководството на компанията от служителка, чийто необичаен външен вид счита за неподходящ за успешна работа с клиенти. Той писа за това в Reddit. В коментарите повечето хора подкрепиха позицията му.

Авторът на публикацията под псевдонима BellyJeanWhisperer обясни, че работи с клиенти и редовно провежда срещи в офиса. Според него появата на една от колежките му се отразява негативно на репутацията на компанията. „Розови и брокатени хайлайтъри, халка на носа, татуировки по цялото тяло от шията и надолу. Тя слага твърде много грим “, каза мъжът.

Според него момичето избира отворени дрехи и дори показва корема си, пишат световни медии.

Потребителят подчерта, че след осем месеца работа с това момиче редовните клиенти започнали да се отнасят по различен начин към компанията. "Леле, вие наемате който ви падне тук ли?", казал му един от тях, посещавайки офиса. След това авторът на публикацията се обърнал към мениджъра, като предложил да се затегне дрес-кода.

Седмица по-късно потребителят разбра, че опитите за договаряне довели до конфликт. Тя възнамерява да подаде сигнал за дискриминация, ако бъде уволнена поради неспазване на правилата. „Както разбирам, те хем не искат да я уволняват, хем не биха искали да чуват критика от клиенти и да създават такава представа за компанията“, обясни човекът дилемата.

В коментарите на общността мнозинството се застъпи за автора. Според потребителите спазването на дрес-кода е необходимо, за да бъдете професионалист в своята област. Някои обаче смятаха, че е възможно да се направи без оплакване. Потребител под псевдонима YFMAS отбеляза, че ако „човек върши добра работа, можете да забравите за татуировките“.

Превод: БЛИЦ