Стотици от най-популярните приложения за iOS спряха да работят заради голям софтуерен бъг, пишат световните медии. Сред тях са „Спотифай“, „Пинтерест“, „Тиндър“, „Вайбър“, Waze, и много други. Проблеми има и в България.

Конкретната причина за проблемите все още не е потвърдена, но според първоначални информации това се дължи на софтуерен проблем на „Фейсбук“.

Според редица технологични издания софтуерът, който позволява да използваме профила си в социалната мрежа като профил във всички останали приложения е причината за масовите проблеми.

Не е задължително потребителите да използват социалната мрежа в същия момент, за да спрат да работят останалите им приложения.

От „Фейсбук“ още тази сутрин коментираха, че софтуерът им има проблеми. „Знаем и продължаваме да работим по грешките, които iOS SDK софтуера прави и кара други приложения да не работят“, коментираха от фирмата в официално съобщение.

За първи път се случва софтуерен бъг на „Фейсбук“ да засегне толкова много потребители по цял свят. Почти идентичен проблем възникна и на 6 май, когато голяма част от приложенията за iOS спряха да работят за по-голямата част от деня.

Онлайн вече се появиха методи за заобикаляне на проблема, един от които можете да видите във видеото.