Виртуални археолози от обществото Martian Archaeology са поразени от находка на повърхността на Червената планета – глава на фараон. Находката наистина е удивителна, защото веднага повдига няколко закономерни въпроса, пише Езорейтер.  
Откъде на стотици милиони километри от Земята се е появило изображението на древногръцкия цар? Наистина ли жителите на Кемета са били на Марс и са издигнали там гигантска скулптура на фараон, от който сега е останала само главата? Или някога марсианците са се озовали в Древен Египет, издигайки там подобни скулптурни и архитектурни шедьоври?

Удивителните изображения са получени наскоро от повърхността на небесното тяло от марсохода „Кюриосити“, който в момента кръстосва Червената планета, правейки много снимки и изпращайки ги на учените от НАСА.

Скептиците, разбира се, твърдят, че това е само илюзия. Тоест, нашият мозък кара нашите очи да виждат обичайни форми и образи в случайни текстури и обекти.

Лицата са най-разпространеното нещо, което ние забелязваме в тези образи.

През 1976 година целият свят бе разтърсен от подобна сензация, когато американският космически апарат „Викинг 1“ откри на Червената планета така наричаното Лице на Марс. За съжаление, впоследствие се оказа, че никаква каменна скулптура във вид на човешка глава там не е имало, а за тайнствено лице специалистите са приели обикновен хълм.

Има и друга теория. Най-смелата конспирация твърди, че американците с помощта на рептилите, на които служат, вече отдавна усвояват Марс, при което в мрежата вече са изтекли признания на участници в марсианските мисии, но да вярват в тях не искат дори и най-смелите уфолози.

Превод и редакция: БЛИЦ