Facebook със сигурност е една от социалните мрежи, в които прекарваме най-много време. И като всяка друга компания, тази също има недостатъци. Ето някои тайни, които мнозина не трябва да знаят за Facebook.
 Зукербърг е успял да изплагиатства абсолютно всичко. Поне това твърди г-н Арън Грийнспан, който също учил в Харвард заедно със своя колега. Арън създава нещо подобно на Facebook, което носи името houseSYSTEM и разполага със секция Facebook. В програмата на Грийнспан присъства програма на учителите, място за търговия, електронна поща, както и автоматично напомняне за рождени дни. Снимките също били налични. Двамата накрая стискат ръцете и достигат до някакво решение, но никой не знае колко точно работа е инвестирал всеки от двамата.

 Социалната мрежа изобщо не обича данъците. Всички приходи от Facebook минават през разнообразие от дупки в законодателството, както и банкова сметка на Кайманите. Благодарение на това, данъците са свалени до абсолютния минимум. Продължавайте да вярвате, че някой ще получи по един долар на харесване.  Броят на фалшиви профили в мрежата надвишава повече от 100 милиона. Повечето са създадени с надеждата, че ще бъдат хакнати други акаунти. Останалите са създадени за спам, а и има една серозна бройка, която от много скоро се опитва да проповядва тероризъм и да събира нови привърженици на ISIS.

 След инцидентите с простреляни афро-американци по улиците, много фирми поставиха плакати "Black Lives Matter".

Служителите на Facebook поставиха "All Live Matter" - плаките, които се подиграваха на цялата кампания. Марк обяви, че ще разследва случая и гарантираше на всички, че ще разследва инцидента. Какво се е случило след това? Никой не е виждал белите чаршафи, но подозираме, че е имало уволнени! Политиката за баннване от Facebook е точно толкова адекватна, колкото и логиката на 5-годишно дете, жена и други подобни аномалии. Можете да откриете нео-нацистки страници, абсрдни профили и групи, но някой, чието име е странно, може да бъде изгонен. Ако се окажете без акаунт, просто не забравяйте, че има сериозна причина!

Facebook наистина няма адекватна политика за премахване на личности от социалната мрежа. Цензурирането на новини определено не е най-мъдрото решение и Facebook гарантираше изработката на алгоритъм, който да предложи най-коментираните новини. Вече няма алгоритъм, а хора, които да преценят това. И според определено заплащане, същите ще поставят новините на топ позиции. Всичко става с пари, господа!

Същото важи и за цензурирането на определени фейсбук групи и други подобни.  Спокойно, колкото и да си мислите, че вашите данни са защитени - не са. Компанията събира IP адреси, следи телефони и прави абсолютно всичко, за да е сигрна, че никой не е останал без "внимание". В повечето случаи казват, че с тези данни изпращат подходящи реклами, но истината е, че при намеса на властите, господата трябва да представят данните. И това важи и за хората, които са се озовали там и нямат профил. Всички сме в мрежата. Като всяка друга социална група, тази също може да бъде манипулирана.

Ето защо една седмица през 2012 година, някои хора са избирали серия от негативни статуси, новини и картинки. С това познали, че социалната мрежа наистина може да манипулира.

 Социалната мрежа е една от най-лесните за хакване. Давате телефонния си номер, оставяте своята електронна поща, качвате и достатъчно снимки. Вече има деца, които са готови да хакнат някого срещу съответната сума. Мнозина описват защитата им като поставен катинар в цигански квартал.

Източник: men.hotnews.bg