Тази невероятно красива история за двойка влюбени лебеди просълзи мрежата. Разказва я българката Теодора, която живее във Великобритания.

Заедно със своя приятел тя се натъква на тях в парка и малко по-късно разбира каква е драматичната им любов. 

"Преди няколко дни аз и Дъглас по време на разходка заснехме нещо готино в парка Хампстед Хийт в Лондон, където има няколко езера - хабитат за птици. Няколко дни по-късно той ми праща линк към Туитър фийда на парка, който разказва следната история (пригответе кърпичката):

Преди години мъжката птица от двойка лебеди умира. При лебедите това е голяма трагедия, защото техния вид се чифтосва до живот с един партньор. 4 години "вдовицата" Луиза живее сама във водния дом, докато там не пристига нова двойка лебеди.

Като всяко животно, и те са териториални и се борят за храна и място. Новата двойка прогонва Луиза и известно време никой не знае къде е птицата, не знае дали е намерила нов хабитат или е умряла някъде от глад.

Загадката решава живееща наблизо жена, която звъни на управата на парка и съобщава за лебед, който се крие на покрива на къщата й. Пристигат доброволци и потвърждават - това е изчезналата вдовица Луиза. Отнасят я в лечебница, настанена в синя чанта от ИКЕА, малко преди Борис Джонсън да обяви локдаун.

В лечебницата я слагат в една клетка с Уолъс - лебед, пострадал при битка за територия в Уолтъм Аби и преминал хирургия, за да бъдат отстранени две рибарски куки от гърлото му.Когато скоро след това персонала взема Луиза, за да я пуснат обратно на свобода в Хампстед Хийт, двете животинки започват да "плачат" една за друга и се взима решение те да бъдат пуснати в парка заедно. Луиза и Уолъс имат нов дом в едно от езерата и шест бебета."