Бразилия, 19 май 1986 г. - тази дата е останала в историята на страната като "Нощта на НЛО". В тази нощ десетки неидентифицирани летящи обекти (НЛО) са наблюдавани над няколко бразилски щата и дори съседен Уругвай. Обектите били с различна големина и форма и предизвикали учудване и страх сред очевидците.

Официалната цифра, предоставена от бразилските власти, е 21 НЛО, но реалният брой на обектите, включително тези, видени в Уругвай, е около 50.

Една от най-изненадващите характеристики беше необичайната скорост, с която се движели някои обекти. Тези НЛО са пътували толкова бързо, че по онова време не е имало самолети, способни да достигнат такава скорост. Освен това някои от обектите били с невероятни размери.

Официалните документи, описващи събитията от "Нощта на НЛО", споменават, че най-големият обект бил с дължина 90 метра. Въпреки това, други наблюдавани НЛО в Бразилия са надхвърлили този размер.

Гигантско НЛО над град Сантос

10 дни след "Нощта на НЛО" жителите на град Сантос станали свидетели на наистина гигантско НЛО. Дължината му не можела да се определи точно, тъй като обектът се простирал от единия край на небето до другия. Според радарите CINDACTA и APP-SP, този обект също е бил забелязан в нощта на събитията и се оценява на около 11 километра дължина.

Дежурните диспечери отбелязват, че други, по-малки НЛО са наблюдавани в различни точки в югоизточния регион на Бразилия. В един момент тези обекти се насочили към по-голямо НЛО в открито море, което може би ги е привлякло към себе си, и след това изчезнали с голяма скорост.

Гигантски обект в района Кампинас

Тези мистериозни събития обаче не се ограничават до Нощта на НЛО. Години по-късно, на 26 април 2003 г., жителите на района Кампинас наблюдават гигантски летящ обект с кръгъл червеникав цвят. Този обект бил с дължина приблизително 1500 метра и се движел с висока скорост, пресичайки региона и насочвайки се към град Сао Пауло.

Освен това на 1 март 2004 г. се случил друг удивителен инцидент с колосално НЛО. Очевидци изчисляват размера на този обект на 3700 метра. Той бил забелязан на 46 километра южно от град Гояния в щата Гояс и останал в района около два часа. НЛО-то имало формата на дъждовна капка и било бяло на цвят.

Радарите във военновъздушната база Анаполис засекли друго НЛО, вдясно от първото. По изчисления на военните, дължината му е била около 10 километра и е имало полукръгла форма. Военен пилот, летящ над региона, потвърдил наличието на този обект, отбелязвайки наличието на три шипа от долната страна и два източника на светлина в двата края.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук