Кристофър Мелън, бивш заместник-помощник-министър на отбраната по разузнаването, каза, че американските власти в момента разследват извънземни обекти. 

Това изявление е направено в статия, публикувана в Newsweek. 

Мелън призова властите на САЩ да публикуват информацията за тези проучвания, твърдейки, че това ще помогне за постигане на научен пробив.

НЛО и извънземните феномени винаги са привличали милиони хора, а напоследък интересът към тях отново се е увеличил.

Newsweek отбелязва, че в САЩ много аспекти на тази тема все още са скрити от широката общественост и много, включително членове на Конгреса, изискват повече прозрачност. 

Кристофър Мелън се позовава на Агенцията за цялостно изследване на аномалиите (AARO) и твърди, че правителството провежда тайни изследвания на материали, свързани с извънземни обекти.

Мелън смята, че публикуването на информация за тези изследвания би допринесло за прогреса на науката и технологиите. 

Той се надява, че това ще ускори прехода към чиста и рентабилна енергия. Освен това могат да бъдат разработени свръхпроводящи материали и нови технологии за създаване на двигатели, подобни на тези, които виждаме в холивудските филми .

Бившият служител на Пентагона също подчертава, че публикуването на информация за изследванията на НЛО ще бъде важно не само за развитието на науката, но и за международната общност. 

Откритата и прозрачна работа в тази област ще позволи на различни страни съвместно да разработят ефективна защита срещу потенциални извънземни атаки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук