За удивителния влак призрак, който на 14 юли 1911 година тръгва на разходка от Рим и изчезва безследно, е писано доста много. 

Но все пак да припомним. Влакът се е състоял само от три вагончета, в които са пътували 106 заможни италианци. В един момент композицията влиза в дългия тунел Ломбарди и... буквално в него се разтваря във въздуха (това е по думи на двама участници в пътуването, които овреме са успели да скочат от вагона). 

Влакът така и не бил намерен, а входовете, за всеки случай, били зазидани с камъни. Също така авиобомба от втората световна война срутва сводовете му, завинаги погребвайки тази тайна от гледна точка на археологията. 

От гледна точка на езотериката, загадъчният влак просто е попаднал във възел на времеви-пространствения континиум, след което е започнал да се появява в различни части на света и по различно време. 

Той е бил виждан, което е и най-поразителното, в Мексико през 1845 година, тоест влакът в случая е пропаднал в миналото. 

Там останалите в него 104 пътници благополучно са слезли от композицията и също така благополучно малко след това са се оказали в лудницата. 

Влакът често е бил виждан в самата Италия, а също и в Германия, редица пъти дори в Русия, а също и в Крим и Украйна. 

При това той се е появявал в различно време и на най-удивителните места.

Удивителни са местата поради факта, че старият влак може да се движи само по релсите от онова време, а съвременните железопътни линии въобще не могат да паснат неговите колела. 

Още по-поразителен е фактът, че композицията е била виждана не само по железопътни линии, но и в метрополитени. 

Дълги години тази информация е била строго засекретена. Но сега тя излезе наяве и от нея става ясно, че италианският влак призрак през 1975 година е бил забелязан на кръговата линия на московското метро, когато важната транспортна артерия е била затворена.

Също така е бил забелязан и в Подмосковието, до гара "Солнцево". Машинистът на местната електричка го забеляазл на пътя си и веднага съобщил на диспечера, но "призракът" също толкова мистериозно изчезнал, както се бил и появил. 

По правило влакът се появява през нощта, но понякога това се случва и сутринта, когато все още е мрачно. 

Също остава въпроса, защо влакът винаги си избира релсов път, след като, по думите на очевидци, той не се движи по самите релси, а плава над тях. 

Превод и редакция: БЛИЦ