Депутатката от Нова Зеландия Джули Ан Джентър се качи на велосипеда си рано в неделя местно време и се отправи към родилното отделение и след един час роди второто си дете, пише британският вестник The Guardian.

“Голяма новина!” политикът на Зелените публикува на страницата си във „Фейсбук“ няколко часа по-късно.„В 3.04 часа тази сутрин посрещнахме най-новия член на нашето семейство. Наистина не планирах да раждам с велосипед , но в крайна сметка се случи точно това."

Островната държава с население от 5 милиона има репутация на страна със „земни“ политици. Министър-председателят Джасинда Ардърн си взе отпуск по майчинство, докато е на поста и доведе тримесечното си дете на среща на ООН, тъй като тя все още кърмеше.

„Контракциите ми не бяха толкова силни, когато тръгнахме в 2 часа сутринта, за да отидем в болницата – въпреки че бяха на 2-3 минути една от друга и се увеличиха, докато пристигнахме 10 минути по-късно“, пише Джентър.

„Удивително е, че сега имаме здраво и щастливо бебе, което спи, както и баща й“, каза Джентър, новозеландски и американски гражданин, която е родена в щата Минесота в САЩ и се премества в Нова Зеландия през 2006 г.

Джентър, която е говорител на партията й по въпросите на транспорта и чийто профил във „Фейсбук“ включва „Обичам велосипеда си“ – също отиде с колело до болницата през 2018 г., за да роди първородното си дете.

„Красива неделна сутрин за разходка с колело, до болницата, за раждане, за да имам най-накрая това бебе“, написа тогава Джентър в „Инстаграм, заедно със снимки, на които кара колело през 42-та седмица от бременността си, придружени от хаштага #bicyclesarethebest.