Знаете ли, че кафето запазва топлината си 20 процента повече, ако добавите сметана? Ето още 4 невероятни факта, които научихме от YouTube канала 5facts:

Закуска за шампиони

В средата на 60-те години на XVII век кафето се превръща в най-популярната напитка, която хората са консумирали за закуска. Какво са пиели преди това? Бира...

24/7

Първата уеб камера в света е изобретена през 1991 г. в Кеймбриджския университет. Към какво е била насочена 24/7? Към кафеварка в отдела по компютърни науки! Скучно приложение на нова технология, не мислите ли? Към какво е била насочена втората уеб камера в света? Към първата...

Пий кафе или умри!

Кафето придобива популярност в Америка едва по време на войната им за независимост. След Бостънското чаено парти се е смятало за непатриотично да консумираш чай.

Първият кофи шоп

Той се е казвал Kiva Han. Отваря врати в Константинопол, днешен Инстанбул, през далечната 1475 г. Напитката е била толкова важна по това време, че една жена е имала правото да се разведе със съпруга си, ако той не е могъл да я снабдява с достатъчно големи количества от нея.


Източник: обекти.бг.