Още преди брака на принц Хари и Меган злите езици говореха, че принцът и неговата избраница толкова много бързат със сватбата, защото Маркъл е бременна. Веднага щом тържеството приключи, всички започнаха да следят много внимателно двойката в очакване на обявяването на интересното положение на херцогинята. 

Суматохата не приключи и дори след раждането на Арчи. Едва успяхме да си съберем емоциите от умилителни кадри на малчугана, а в пресата вече заговориха за следващото попълнение в кралското семейство.  

През изминалите дни стана известно, че херцогинята е поканена от редактора на британската редакция на "Воуг". Принц Хари помогна на Мегън във всичко и дори взе интервю от известния приматолог и антрополог Джейн Гудъл.  

Двамата обсъдиха екологичните проблеми. В хода на разговора синът на принцеса Даяна призна, че е силно притеснен за бъдещето на планетата: "Благодарение на хората, които срещнах, както и на местата, които съм посетил, аз обикнах природата, изградих връзка с нея. Сега гледам всичко с други очи. Но винаги съм искал да се убедя, още преди раждането на децата, в надеждата да имаш деца...". 

 

Тук Гудъл го прекъсна и каза: "Да не би твърде много деца". Хари се не обърка и отговори: "Максимум две! Винаги съм си мислел, че ние само взимаме всичко от този свят. И, естествено, колкото и умни и развити да станем, ние трябва да оставим нещо по-добро за следващото поколение".  

 

Херцогът видимо намекна за това, че ресурсите на нашата планета не са неограничени и трябва да се грижим за околната среда, за да може следващите поколения да живеят по-добре.  

По думите на Джейн, ако обществото откаже да ражда много деца, то то ще спести около 58,6 тона въглероден диоксид годишно. 

Освен това, херцогът отбеляза, че гледа по друг начин на възпитанието на децата, отколкото брат му принц Уилям. Какво точно той е имал предвид - остава загадка. 

При това думите на принц Хари станаха повод за смях у многодетния баща Ноел Редфорд. Той има 21 деца. Мъжът смята, че колкото повече деца има, толкова повече е радостта. Той признава, че с жена си са умрели от умора заради готвенето, чистенето, прането и другите домашни задължения, но затова пък никога не се чувстват самотни. 

 

Херцогът, ако наистина е притеснен за екологията, трябва да се откаже от полетите с частни самолети, съветва го Ноел.  Превод и редакция: БЛИЦ