Насред паниката и ужаса от разпространението на коронавируса у нас, все пак има и хора, които запазват чувството си за хумор. 

Обява за котка от Русе, която се подарява с "едно наум" буквално предизвиква неконтролируеми пристъпи на смях. 

Неизвестният продавач описва домашния си любов като истински демон, който яде, каквото му попадне пред очите:

"Писна ми на фуя! Заклевам се в единствените си два еднакви чорапа, че нервите ми свършиха. Подарявам палава мъжка котка на 5-6 години с едно на ум, към нея давам 2 кг Роял Канин микс, който ще стигне за около 2 месеца.

Взех нужното решение за котка в затворено пространство, и мога да отбележа, че е кастриран. Това не повлия по никакъв начин на поведението му и той е като всички останали котки, само дето е като сърчице на колибри пило по грешка адреналин.

Освен когато не спи по 4 часа без да мръдне. Има изградени хигиенни навици само защото им е вроден инстинкт. Котката е игрива като бебе панда, но съдбата жестоко я е наказала и е с интелекта на шайба за хокей. Тъп като г*з е.

Казва се Развигор и на галено е Горо (от Мортал Комбат). Много обича да играе, да бъде носен с главата надолу и да виси, да яде паяци, да му дърпат мустаците, да бъде мачкан и обичан, общо взето няма ситуация в която да е недоволен.

Никога не е хъскал, не съм уверен, че знае как. Та той дори мяука неадеквато, като бобъра в едно ФБ меме. Не знае, че може да е зъл, за него всичко е игра.

Гальовен е. Не е от най-големите чистофайници, защото е мъж. Обича да се отрива и да мърка, да си играе, да спи, а понякога и масажира гърба ми, когато се случи да спя по очи. Той яде. В смисъл яде много и яде всяко нещо, което е не метал.

Въпреки, че веднъж се случи едно електромоторче да ми иззчезне и така и не се намери, допускам, че котката е полу-киборг.

Всяко нещо, което докопа е за ядене - пера от лук, домат, варен картоф, гъби, люспа от варен картоф, сладолед, компот, карфиол, таратор, шкембе с чесън и оцет, банани, ананас, череши, мюсли, сладко, солено, кисело, горчиво, люто, умами…

Ако се задържа легнал 2-3 дни и мене ще ме изяде. Основният недостатък на този модел котки е, че отваря фурни.

Дори след 2 камиона шамари, знае, че не трябва да го прави, знае кое е “фурната” и знае, че ще бъде наказан, но продължава да го прави тъй като готвя вкусно и просто преценява, че наказанието си струва.

Веднъж вече разби пантите на фурната и се наложи тяхната подмяна, 140 лв за панти втори път няма да дам и турско да стане. С упоритост преодолява и детски заключалки, и те издържаха точно 4 дни.

Барикада от 2 стола затискащи стъклото пред фурната също не е решение, премества ги. Ако някой затвори фурна в трезор котката ще намери комбинацията и ще влезе. Майтапа на страна, за хора без фурна.

Искам си спокойствието обратно, искам да мога да спя и след 5:20 сутринта, искам да мога да стана от масата, да проверя кой звъни на вратата, и като се върна яденето ми да е все още на масата. Искам да се прибера един ден и мусаката да си е още във фурната.

Искам да не стъпвам по остатъци от някак докопана храна. Искам да пробвам какво е манджа без косъм вътре. Искам си 3/4 от новогодишната баница с късмети, от която така и не намерихме паричката.

Искам си живота преди тази котка. Спасихме го като много малко коте, беше на прага на живота, болно от всичко възможно, дишащо като дартвейдър в една локва, беше една шепа мокро лайно.

Но не е трябвало, било е грешка и сега си плащам, че се намесих в плановете на съдбата. А мене кой ще ме спаси? Много моля, ако някой търси котка да каже сега. В намеренията си съм сериозен като смъртта.

Предпочитам човека да е от Русе, че ако трябва да изпращам котката по куриер няма да мога да взема решение с кои дрехи да го пратя в новия град."