Всяка дама има поне една любима рокля за по-студените дни. И ако лятото предлага доста възможности за носене на обувки, то през зимата изборът е сведен предимно до различни видове ботуши. И все пак зимните рокли ще изглеждат още по-страхотно, когато ги носите с подходящите обувки.

В следващите редове ще Ви представим перфектните комбинации между рокля и обувки. С тях ще изглеждате винаги стилно, подчертавайки достойнствата на Вашето тялото.

Официална рокля

Винаги можете да съчетаете официалната рокля с онези класически черни обувки на ток, които сякаш пасват на всичко. Ако искате малко повече изтънченост, изберете телесен цвят или кафяво. Все пак през зимата удобството има голямо значение. Ако изберете официална рокля със средна дължина, ще можете да си позволите и по-ниски обувки.

Дълга рокля

Разбира се, дългата рокля също стои перфектно с токчета, без значение дали са обувки, боти или ботуши. Но ако Вашата е дълга до земята и поводът не е официален, можете да се откажете от неудобните височини и да изберете удобни боти с равна подметка или на нисък, дебел ток. С тесни ботуши, високи до коляното, ще добавите към тоалета си нотка предизвикателна женственост, както и още малко топлина в студените дни.

Рокля със средна дължина

Роклите със средната дължина са доста капризни – от една страна, те може да се комбинират с почти всеки тип зимни обувки. От друга, може да се окажат доста трудни за съчетаване, тъй като тук е важно да прецените не само вида на роклята и обувките, но и спецификата на фигурата си. Ако например имате по-дълъг торс, изберете високи токчета, които в комбинация с тази дължина на роклята ще Ви помогне да удължите визуално краката си и да получите балансирана визия. Ако смятате да носите роклята на официално събитие, отново изберете обувки на ток, които ще добавят елегантност във визията Ви. Но ако роклята е достатъчно дълга, можете да я комбинирате и с високи ботуши или боти на нисък ток.

Къса рокля

Късата рокля през зимата стои най-добре с равни боти или с боти с нисък ток, който не е твърде дебел. Това е перфектният стайлинг за есента, когато имате нужда от повече топлина за стъпалата си, но времето все още позволява да носите къса рокля.

За по-ежедневни тоалети през по-топли дни може да изберете къса рокля и кожени маратонки, за да получите свежа, младежка, градска визия.

Съобразете материалите на обувките и роклите

В повечето случаи материите на зимните рокли са доста текстурирани и впечатляващи. Затова винаги е добра идея да опитате да съчетаете материала на обувката с този на роклята.

Ако имате дреха от кадифе или коприна, можете да обуете всякакви ботуши. Ако обаче е от вълна или друга по-плътна и тежка материя, изберете боти от подобен материал – например велур или текстурирана кожа, която ще балансира по-добре визията Ви.

За дънковата рокля изберете кожа – най-впечатляващи ще бъдете с бели, бежови, жълти или розови боти, но може да изберете и щампи на животни, точки или каре. За по-топлите и сухи дни може да изберете и дънкови ботуши.