Ако искате да контролирате социалния си живот и ситуациите винаги да са във ваша полза, можете да използвате някои психологически трикове,  с които по-лесно ще контролирате хората около вас и ще печелите приятели, предава "Дарик". 

Ето кои са те:

Дръж враговете си близо

Вероятно сте чували фразата „Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо“. Разбира се, това е така в повечето житейски ситуации. Ако държите враговете си близо, много по-лесно ще разгадаете техните бъдещи ходове и със сигурност ще бъдете подготвени за всякакви ситуации, в които вашите врагове биха могли да ви въвлекат.

Зрителен контакт

Ако трябва да общувате с някой, който ви е неприятен или пък е агресивен, можете да потушите лошите му качества чрез зрителен контакт. Когато гледате човека срещу вас в очите, без да се вторачвате, това на подсъзнателно ниво ще му подейства респектиращо и той ще намали агресията си и лошото отношение спрямо вас.

Ласкателства

Използвайте повече ласкателства. Ако общувате с някого и се надявате той да ви хареса, използването на ласкателства е едно от нещата, чрез които можете да постигнете вашата цел. Това е лесен психологически трик, тъй като всички хора на подсъзнателно ниво търсят одобрение от останалите. Разбира се, трябва да внимавате и да не прекалявате. Отразяване

Отразяване означава да правите сходни движения с вашия събеседник. Така на подсъзнателно ниво той ще се почувства спокоен с вас, ще започне да ви споделя повече и със сигурност ще ви харесва и одобрява като личност.

Игнорирайте вербалните атаки

Ако някой ви обиди, не бързайте да отвръщате със същото. Да, разбира се, че има много хора, които си го заслужават, но това не е най-доброто за вас. Истината е, че ако искате да накарате агресора да стане смешен, във ваша полза ще е да не му обръщате внимание. Дори ако му кажете нещо мило, това може да стопира агресията му.