Най-накрая успяхте. Получили сте повишението! Това означава, че отговорностите ви не намаляват, Напротив – увеличават се. Необходимостта постоянно да наваксвате и да се „движите“ с нужната скорост в един момент може да окаже негативно влияние върху здравето ви.

Емоционално и физически ще бъдете натоварени. Ако не направите корекции в ежеднението си, съвсем скоро ще имате нужда от лекар.

7 трика как да свалим високото кръвно и да намалим стреса без хапчета

Стресът може да ви накара да изглеждате по-възрастни. Не го подценявайте! Ето как се случва това:

1. Появяват се бръчки преждевременно 
Когато сме стресирани, тялото освобождава химикали, включително адреналин, норепинефрин и кортизол. Първите два са ответна реакция на ситуации, в които сте под силен стрес.

Кортизолът, на свой ред, се освобождава в кръвообращението – прекалено много от него може да провокира загуба на колаген – протеин, който поддържа кожата стегната.

2. Страдате от косопад
Telogen effluvium – това не е магическо заклинание, а термин, с който се обозначава опадането на косата, провокирано от стрес. Последният нарушава естествения цикъл на растеж на фоликулите на косата, което води до опадането й.

Каква е ползата от яденето на изсъхнали сополи - ново сенцационно откритие

3. Оплаквате се от кръгове около очите и торбички под тях
Липсата на почивка и пълноценен сън може да провокира разширяване на кръвоносните съдове около очите. Като резултат се получава потъмняване около тях. Тъмните кръгове около очите са признак и за проблем с баланса на течности. Той е следствие на липсата на сън.

4. Стресът състарява мозъка
Да, точно така. При жените мозъкът остарява по-бързо, когато са стресирани. Това води до съответното остаряване на нервните клетки, което на свой ред провокира ранно развитие на Алцхаймер и повишаване на риска от деменция в бъдеще.

5. Настъпват необратими промени в ДНК
Стресът се отразява и върху ДНК. Това означава, че сте по-предразположени към разболяване от Паркинсон, сърдечни болести и диабет.