Според австралийно проучване идеалната продължителност на половия акт за жените до голяма степен зависи от възрастта им. Но като цяло според дамите идеалният секс продължава средно 16 минути и 7 секунди.

Статистиката сочи също, че за внушителните 78,3% от представителките на нежния пол качеството на половия акт е също толкова важно, колкото и неговата продължителност.

Що се отнася до мъжете, те имат нужда както от много секс, така и от достатъчно прегръдки.


При всяка двойка обаче има моменти, когато страстта надделява пред всички други желания и най-важен е сегашният момент.

Моментът, в който ви се иска просто един бърз секс, който ще ви остави задъхани за дълго време.

Както за много неща в живота, и за добрия бърз секс си има тактики.

Момичетата от Edna.bg подбират 5 от най-добрите съвети на сексолози. 

Не изпадайте в подробности: Научете се да правите секс, дори ако обстановката наоколо не е идеална. Не мислете твърде много как изглеждате. Панталоните се оплетени в краката, сутиенът се мотае около талията - в крайна сметка всичко това са подробности в сравнение с голямата страст.

Подберете времето: Двойките често се оплакват от несъвпадение на фазите, в които се намират. При жените вероятността за бърз оргазъм се засилва в периода на овулацията, около 14 дни след началото на менструацията. Именно това е времето за бързо приключение. Мъжът пък е готов за бърз секс още от сутринта заради високото съдържание на тестостерон в кръвта си.

Съчетавайте бързия секс с бавния: Бързият и страстен секс ще ви припомни колко много се привличате. Това ще ви накара да изпробвате нови пози и начини на възбуждане. А след това можете да продължите в леглото или да се потъркаляте прегърнати.

Използвайте лубрикант: Бързият секс не предполага дълга прелюдия. Всеки трябва да е готов към незабавни действия. Ето защо сексолозите препоръчват използването на лубрикант, който е специално създаден за бързо проникване. Останалото минава в графата "апетитът идва с яденето".

Забравете за околните: Бързият секс трябва да напомни за опияняващия секс на подрастващи, на които изобщо не им пука дали в стаята ще влязат родителите. Вече сте пораснали, така че едва ли някой ще надникне.