Характерът и личността ни се издават в много детайли от езика на тялото. Начинът, по който свиваме юмрука си също подсказва доста неща за вашия темперамент и особености на характера.

Съществуват 3 основни начина, по които хората свиват пръстите си в юмрук.Тип 1 – палец, покриващ останалите пръсти

Ако това е начинът, по който държите юмрука си, тогава вие сте нежен човек. Забележете, палецът просто лежи леко и гальовно върху останалите пръсти. Хората, които свиват юмрук по този начин са състрадателни и внимателни. Те се отличават с емоционално разбиране към околните. Ето защо са толкова достъпни и харесвани.

Вътрешно сте организирани в стратегически аспект и откъм творческата страна. Склонни сте към интровертност. Предпочитате баланс между социалната изолация и общуването с хора. Малко сте нетърпеливи, когато става въпрос за нещата и целите, които преследвате.

Трябва обаче да внимавате с хората, защото ще се намерят много такива, които да се възползват от добротата и отзивчивостта ви. Бъдете внимателни.

Тип 2 – юмрук, свит заедно с останалите пръсти

Ако това е начинът, по който държите юмрука си, то вие сте талантлива личност, притежаваща чар, харизма и обаяние. Тези ваши качества говорят вместо вас. Имате високо ниво, екстровертни сте, готови сте да действате във всеки удобен момент.

Фактът, че палецът ви ляга и покрива останалите четири пръста говори, че несъзнателно държите емоциите си на заден план, криете ги от околните. Често се колебаете дали да изразите онова, което наистина чувствате или да замълчите.

Вътрешно сте енергични, амбициозни, личност, която има цел и се стреми към нея. Вашите мечти са единственото нещо, което криете от другите. Доверявате се само и единствено на онези, които ще ви разберат. Изключително съсредоточени сте върху всичко, което правите.

Тип 3 – палец, скрит в останалите пръсти

Задържането на палеца с останалите пръсти подсказва за дълбока интровертност. Всички пръсти крият палеца така, както вие криете чувствителността и мислите си от другите. Не обичате да споделяте, въпреки че имате нужда. Не го правите, защото просто останалите не ви разбират. Привличат ви само онези хора, които са искрени, честни и неподправени.

Вътрешно искате в живота си да имате само такива хора, с които да имате дълбок и смислен разговор. Обичате да прекарвате времето си с хора, но се нуждаете от доста време сами със себе си. Това, което ви дразни е когато хората навлизат прекалено много в личното ви пространство. Тогава сте способни на неочаквани реакции. Въпреки че сте внимателни да не нараните близките си, натрупването на напрежение крие риск от избухване при вас.

Снимка: ia.meaww.com

Източник: az-jenata.bg