Помните ли Иван, Теди и Даниела - зрелостниците, които бойкотираха абитуриентския си бал и си подариха незабравимо пътешествие в Европа? Преди четири месеца изданието Флагман.бг разказа тяхната история, а тримата се превърнаха в истинска сензация.

Днес тe се срещнаха с репортер на сайта, за да споделят как е преминало пътешествието им и предадат посланието към следващия випуск. Иван, Теди и Даниела са открили и свой съмишленик – известната влогърка Мария Андреева, която също като тях, се е отказала от бала си и заминала на екскурзия в Полша.

Препоръчвам го на бъдещите абитуриенти. Прекарахме си невероятно! С двете си най-добри приятелки бях една седмица в Малта, и една в Амстердам. Беше супер интересно, радвам се, че се откъснах от мейнстрийм стандарта на завършването”, разказал Иван пред медията. 19-годишният бургазлия е бил само на изпращането на ППМГ „Акад.Никола Обрешков”.

Мария споделя, че нейният бал също бил необичаен -  със съученици, са отишли на ресторант, а след това на кино. „Нямаше излишни разходи – 20 лева за ресторант, 10 лева за кино. На следващата сутрин заминах за Полша”, разкри Мария. Тя е категорична, че не си заслужава да пръснеш хиляди за рокли, подготовка и екскурзия …в Слънчев бряг, за да се напишеш в някоя дискотека.Същата е и философията на Иван. „Парите, които човек трябва да отдели за тази цигания са много и не си заслужават! Препоръчвам на абитуриентите от набор 00 да планират още от сега своите пътешествия. Има евтини полети за по 10 евро. Може да отидете навсякъде. С 2 хил.лева, които ще похарчите покрай баловете, може да обиколите цяла Европа, а не да се напиете в Слънчев бряг”, съветва Иван.

Той разказа, че миналата година дълго време е обикалял в училището си, питал е всеки клас дали са съгласни да се откажат от баловете си и да направят пътешествие, в началото уж го подкрепяли, но накрая един по един започнали да се отказват. Така останал само с Теди и Даниела. Тримата бургаски абитуриенти са преживяли нещо невероятно, което ще помнят цял живот и нито за секунда не съжаляват. Препоръчват го горещо на всички останали.

Иван, Теди и Даниела са приятели от деца. Зад гърба си имат хиляди истории, но двете седмици в Малта и Амстердам, са били най-незабравимите им моменти заедно. Този месец пътищата им се разделят – Иван е приет в престижен университет в чужбина, а Дани и Теди ще учат в София.