Една картинка от култовите дъвки Turbo, която е далеч по-позната у нас, отколкото тези от първата серия. Става дума за легендарното Ferrari Testarossa, изобразено на картинките в дъвките Turbo под номер 51.

Новият Ford Explorer още не е представен, но вече се оказа най-бързият

Този автомобил се произвежда през периода 1984 - 1996 година и е подготвен от Скудерията като приемник на модела 512i Berlinetta Boxer. Идеята при Testarosa е да бъдат отстранени всички недостатъци от предшественика, а те не са никак малко.

Офроуд тест на новата УАЗ-ка: Справя ли се Париот с черните пътища (ВИДЕО)

В частност, Berlinetta Boxer много често прегрява и не разполага с багажник. В ателието Pininfarina разработват уникална каросерия, която е много по-обтекаема и е по-широка отзад, отколкото отпред.Вижте каква зрелищна катастрофа се получи заради.... заклещен крак между педалите (ВИДЕО)

Суперкарът на ferrari е снабден с петлитров дванайсетцилиндров бензинов двигател, като ъгъла между цилиндрите е 180º, но моторът не е опозитен. Той си е V-образен, но отворен като книга.

 

Названието Testarossa се превежда като червена цилиндрова глава. То е измислено през 50-те години, като на най-първото Ferrari Testarossa от 1957 година двигателите са боядисвани червени. Традицията продължава и през 80-те години на миналия век.

На снимката е показано Ferrari Testarossa от 1984 година, което е с мощност 390 конски сили. Тази кола ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.3 секунди, а максималната и скорост е 290 км/ч.

 

Това Ferrari се превръща в символ на успех през 80-те. Собственици на такива автомобили са звезди като Майк Тайсън, Майкъл Джордан, Елтън Джон и др. Любимо е обаче и на много наркобарони и представители на мафията.