Мъж твърди, че е пътешественик във времето. Този индивид разказва, че е бил в 10 000 - ната година и е успял да донесе от там снимка на футуристичен град, в който хората живеят рамо до рамо с извънземните. Журналистите от новинарския портал ApexTV е трябвало да заминат за Гърция, за да направят интервю за пожелалия да запази анонимност човек. Той предпочита да бъде наричан Марк, пише Езорейтер.

Марк, изучавал физика, твърди, че всичко е започнало през 2008 година, когато той е пристигнал в Америка, за да учи. Там той се е срещнал с професор, който в момента е един от най-добрите физици на планетата. Този учен предложил на младежа да се възползва от машината на времето, която премества човека в бъдещето и му гарантира безопасно връщане обратно. Професорът съобщил на гърка, че машината може да изпрати човек точно 10 000 години напред в бъдещето и да го върне обратно, но той има нужда от доброволец. 

Марк дълго време отхвърлял предложението, но в крайна сметка се съгласил, макар и до самия край да не вярвал във възможността на подобно чудо.  

Далеч в бъдещето 

Младежцът бил накаран да седне на метален стол и бил завързан с колани, в едно от копчетата му била монтирана камера. Последвала мощно избухване на светлина и нашият герой се оказал в пълна тъмнина. Много го боляло, сякаш всичко вътре в него горяло. Когато Марк се свестил, то се оказал обкръжен от странни растения, които никога до сега не бил виждал. Той си вдигнал главата и видял много небостъргачи - толкова високи, че върховете им не се виждали в безоблачното небе. Цялата земя била покрита с трева, цветя и други зелени насаждения. Нямало пътища, площади или коли. Всичките транспортни средства летели високо в небето.   

Гъркът твърди, че малко след това бил забелязан от хуманоиди с непропорционално големи глави и черни очи, които били съпровождани от неизвестно животно. Гостът от миналото не разбирал, с кого се е срещнал: с еволюирали хора или с извънземни. Марк е имал само час, за да обиколи наоколо и да наблюдава околната среда, а и да документира своето пътуване във времето, защото професорът му обяснил, че в бъдещето времето тече много по-бързо, отколкото днес, и пътешественикът ще започне стремглаво да старее. 

Нашият герой разбрал, че градът се казва Ховерджер. Това е бил първият населен пункт, който човечеството построило след Великата война. Марк срещнал мъж, който му разказал всичко това и му е разкрил, че е на над 300 години, макар да не изглеждал на повече от 40. След това всичко почерняло и нашият герой се върнал в 2008 година. 

А ако пътешествията във времето са съществували винаги? 

Без съмнение, дадената история звучи като чиста измислица. А и снимката може да бъде фалшифицирана без много труд. Но какво ще стане, ако разказът е истина? Представете си, че утре се появи човек, който наистина е бил в бъдещето и е видял света на нашите потомци със своите очи. Как ще реагираме на неговите думи за това, какъв ще бъде животът на Земята след много хилядолетия? Ще се отнесем ли към него със същия скептицизъм, ще го наречем ли лъжец? Ще ни изиграе ли лоша шега нашето недоверие? 

Превод и редакция: БЛИЦ