Тази година ще се навършат 10 години от брака на Кейт Мидълтън и принц Уилям. Това, което е видимо за всички, е, че имат силна и щастлива връзка и изглеждат наистина влюбени един в друг.

Радват се на трите си деца, които винаги когато има възможност са с тях на различни официални събития.

Но това което през годините е направило впечатление на по-наблюдателните е, че принц Уилям никога не носи своята брачна халка, отбелязва каналът "Royal News" във vbox7.

В хиляди снимки на кралската двойка в интернет няма нито една, на която той да носи пръстен на лявата си ръка. Феновете на британското кралско семейство обаче не трябва да се притесняват, липсата на пръстен не е сигнал за предстоящ развод. Уилям просто не иска да носи пръстени.

Това става ясно още когато кралското семейство публикува съобщение преди сватбата на двойката през 2011г., в което информира, че принцът няма да носи пръстен заради „лични предпочитания“. Принц Уилям не е привърженик на бижутата и макар, че е противник на пръстените, той винаги носи часовник.

Официалната програма на сватбата показва, че принцът дори не си е сложил пръстен по време на церемонията. Само Кейт получава пръстен на ръката си в този ден.

Уилям обаче не е единственият мъж в кралското семейство, който избягва сватбените пръстени. Съпругът на кралица Елизабет II принц Филип също не е носил халката си много години. Други мъже в британското кралско семейство обаче обичат пръстени. Принц Чарлз, който е баща на Уилям, носи сватбена халка, символ на  втория му брак.