В събота цяла Великобритания потъна в скръб. Причината бе погребението на съпруга на кралице Елизабет II принц Филип. От jenata.blitz.bg припомнят, че на траурната церемония се случи нещо, което никога досега кралицата не бе правила.

На погребението присъстваха само членове на британското кралско семейство. 

Повечето погледи бяха приковани към опечалената съпруга на принц Филип, която загуби любимия си след 73 съвместен живот. Кралицата пристигна на погребението на мъжа й с кола, в която компания й прави една от придворните дами (място, което обикновено заемаше покойният Филип).

Най-тъжните кадри от погребението на принца сякаш бяха тези, на които кралицата седи напълно сама в катедралата, където бе положено тялото на съпруга й.

Но погледите прикова и съпругата принц Уилям – Кейт Мидълтън.

Тя се появи за погребението на принц Филип в компанията на съпруга си, а внимание привлече специалното ѝ бижу. Оказа се, че то има много скрити знаци, свързани с опечалената кралица Елизабет II и покойната принцеса Даяна.

Не само това – Кейт не успя да сдържи сълзите си от кончината на дядото на съпруга й, с когото бяха в отлични отношения, и избухна в сълзи.

Но каква символика имаше специалното бижу на ридаещата Кейт, както и много снимки, ще видите на jenata.blitz.bg