Един от символите на Плевен - това са фонтаните и “Водната каскада” в центъра на града. Тя може да бъде видяна в целия й блясък на празника на Плевен - 15 май. За това увериха пред Novini.bg от община Плевен. Плевенчани,както и гостите на града, ще могат да се любуват на уникалния воден комплекс през целия летен сезон, заявиха още от общината. Най-добре красотата  и блясъкът им могат да се видят вечер, когато се пуска красивото и цветно осветление.

Водната каскада в центъра на Плевен заработи миналата година след основна реконструкция с европейски средства. 250 подводни прожектора осигуряват ефектно осветление вечер, 235 различни видове дюзи създават ефекта на водните струи. Шест мелодии ще звучат от каскадата, като те ще са синхронизирани с водните ефекти.  

Реконструкцията на Водната каскада включваше и озеленяване на алеите около нея, включително засаждане на нови дървета и храсти. Самият воден комплекс е построен още през 1982 година. В Плевен вече започнаха проявите, посветени на празника на града - 15 май. Концерти, изложби и откриване паметник на Емил Димитров са част от празничната програма.