В Турция бе излъчен последния епизод на култовия сериал "Опасно изкушение", който завладя и българските зрители - дотолкова, че в края на всеки следващ сезон преди финалния, ставаше истинска истерия за следващите епизоди.

Ето, че дойде и финала - макар и доста неочакван за мнозина. Съдбата на Йълдъз и Ендер е решена, а това, което се случва, не е за изпускане. Докато този епизод се случи у нас обаче, има още доста сюжет да се развие. Който няма търпение - може да види как завършва сериала в ютуб.

Общо 177 епизода, показани в цели шест сезона от 2018 до 2023 г, разказаха вълнуващата история на главната героиня Йълдъз и всички събития, случващи се около нея. Развръзката бе щастлива за нея и Ендер, които се превърнаха в любимки на зрителите в цял свят, включително и на българските си фенове.

Финалът, както вече казахме, се оказа малко неочакван за тези, които следяха сагата със затаен дъх и някои дори останаха разочаровани от развоя на събитията.

Накратко, въпреки страха на Джанер, който споделя, че го е страх да стане зет на Доан, връщат го на сватбеното тържество Кумру и Джанер сключват брак и са по-щастливи отвсякога.

На Доан обаче му призлява. Внезапно усеща стягане в сърцето и се свлича безпомощен на земята пред очите на Йълдъз и малката им дъщеричка. Йълдъз става вдовица за трети път…

Ето какво се случва и с останалите герои:

Кумру вече е бременна и чака второ дете. Тя ражда момченце, което кръщава на името на баща си – Доан, в негова памет.

Ендер и Йълдъз работят заедно и ръководят фирма за бижута.

Зейнеп се връща в Америка, където се жени за приятеля си Ата и имат бебе.

Емир се събира с полицайка, а Седаи – с момиче от офиса.

Две години след тези събития Йълдъз и Ендер се срещат отново и си казват, че се обичат…

На финала всички актьори, участвали в сериала, излизат заедно пред зрителите и се сбогуват с тях. Много турски фенове отбелязват със съжаление, че ще им липсва тази вълнуваща история.

Ето и някои отзиви от върли фенове:

"Защо умря Дохан Йълдъръм? Не всичко се обърква в живота, сценаристи дами и господа. Йълдъз и Доган могат да живеят щастливо до края на живота си. Какво се случи след като го уби? Радвам се, че Канер и Кумру се получиха добри. 6-годишното приключение не завърши много добре честно."

"Можеше да бъде и по-добър финал. Очаквах финал с печат върху забранената ябълка." 

"Това беше позорен финал… Поздрав за сценариста, който не може да пише, ако е възможно, да не пише нищо отново! Да убиваш нелепо на финалите също изисква различно ниво на интелигентност, поздравления! След всички трудности, през които премина, се радвам, че краят на Ендер не беше горчив."

"Ендер страда повече от всеки друг в шоуто."

"Той беше изнасилен от доведения си баща, майка му беше накарана да мълчи, опита се да отгледа брат си, държаха го далеч от детето си и сега той беше самотен както винаги."

"Би било наистина несправедливо краят да е тъжен."

"Радвам се, че нищо не й се случи, въпреки че заслужаваше по-щастлив край."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук