Пилешката супа, която е една от най-често поднасяните на трапезата гозби, си има доста тънкости в приготвянето. Не всеки от нас успява да я сготви феноменално добре така, както могат майстор готвачите. 

Може би и вие сте експериментирали безброй пъти, но така и не достигате до перфектната формула на съставките.

Знаете ли, че опитните готвачи си служат непременно с хитрости и тънкости, когато изготвят поръчките ни? Това важи и за обикновената пилешка супа, за която си мислим в началото, че няма какво да й объркаме, но впоследствие се убеждаваме, че не е точно така.

Има една съставка, която присъства във всяко домакинство, но мнозина от вас забравят да я използват за пилешката супа – обикновен грис. Той може да бъде царевичен или друг, какъвто обичате да похапвате.

Ето как да си приготвите перфектната пилешка супа:

Първо измийте, почистете и нарежете зеленчуците на ситно. Можете да ползвате моркови, чушка, лук, картоф и други. Сложете ги в тиган с капак и малко мазнина да се задушават за няколко минути.

След като омекнат, добавете предварително свареното пилешко месо. Съветваме ви да го разкъсате на парченца, така че да ви е по-лесно да го похапвате в супичката.

Оставете да се задушават за още няколко минути. Вземете тенджера и в нея излейте около 3 литра бульон. 

Нагрейте го, за да се получи по-бързо супата. Към течността прибавете 2-3 лъжици грис и бъркайте. Веднага ще забележите как консистенцията на самия бульон се променя. Той ще стане много по-плътен.

Към него добавете задушените вече зеленчуци и месо и оставете да поври няколко минути. Поправете със сол и черен пипер на вкус.

Ако сте свикнали да правите застройка на супата и не можете да минете без нея, предлагаме да добавите и няколко лъжици заквасена сметана. Крайният резултат е феноменално добър. 

Имате перфектната пилешка супа, сготвена за отрицателно кратко време.

Идва ви да си оближете пръстите нали? 

Нека ви е вкусно!