Съществуват приложения, създадени специално, за да помагат на хората, които изневеряват на половинките си. Ако вашият партньор е инсталирал някое от тях или негов аналог на телефона си, вероятността да ви мами е огромна, пише „Индипендънт”. Ако преди можехте да го хванете по имейлите, съобщенията и историята в интернет. Сега, обаче, неверниците се стараят много, за да не оставят подобни улики.
Всъщност те ползват цял набор приложения, за да покрият тайните си връзки. Ето за кои да се притесняват, ако забележите, че половинката ви използва.
 

Private photo (лични снимки) – ако ровичкате в телефона на партньора си, би ли ви хрумнало да отворите калкулатора? Точно така! Приложението поставя на галерия с лични снимки безобидна иконка като тази за калкулатора, а ако все пак решите да влезете, ще ви трябва парола. Вътре се пазят фотоси, които не се появяват в стандартната галерия.
 
Tiger text (прикриване на SMS-и и отклоняване на обаждания) – използващите тази апликация крият с нея текстовите си съобщения, а ако някой „неудобен” (като любовницата), реши да им са обади, то й праща съобщение, че няма достъп до потребителя на номера. Приложението е замислено за бизнесклиенти, но изобретателните неверници бързо му измислили друг начин на употреба.
 
Nosy Trap („капан за лица”) – ако имате афера и половинката ви е по петите, това ще ви помогне да я хванете преди тя да хване вас. Всеки път, когато оставите телефона си без надзор и някой се опита да го разгледа, телефонът заснема „нарушителя” с предната камера.
 
Fox Private Message (изтриване на съобщения) – ако внезапно се натъкнете на партньора си и той веднага започне да тръска телефона си, най-вероятно той използва точно тази програма. Тя трие всички текстови съобщения, когато телефонът се разклати. Самото приложение не се вижда и, когато добавите нечий номер като личен контакт, всяко съобщение, пристигащо от него, отива в приложението, вместо в стандартната кутия. 

Превод и редакция: БЛИЦ