С тези бързи кашкавалки ще задушите зверския глад рано сутрин
Необходими продукти
500 г брашно
20 г мая
1/2 ч.л. сода за хляб
150 мл прясно мляко
100 г кисело мляко
200 г кашкавал,
1 бр. яйце
50 г масло
1 ч.л. ракия
1 с.л. сол
1 с.л. захар
олио за пържене
Начин на приготвяне
Маята и захарта се разтваря в топлото мляко. Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се слагат солта, содата, киселото мляко, настъргания кашкавал, яйцето, разтопеното масло и ракията. Прибавя се разтворената мая и се омесва меко тесто. Не се оставя да втасва. Върху набрашнена повърхност тестото се разточва на дебелина 1 см. Нарязва се на триъгълничета. Остава се да почине 10 минути. Кашкавалките се пържат в сгорещено олио. Могат да се консумират топли или студени.
Източник: receptite.com
Последвайте ни
0 Коментара: