Работейки в дивата природа на човек му се случва да се сблъсква с определени рискове. 

Доброволецът Долф Фолкър работи в проект за спасяването на гепардите в Южна Африка.

Веднъж той изпитал нещо, за което никога не би помислил, че може да му се случи. 

Долф работи в некомерсиалната организаця "Cheetah Experience", която има за цел да съхрани дивите гепарди, обитаващи Южна Африка. 

Самите гепарди са много внимателни животни, които странят от хората. Сътрудниците на организацията се занимават със спасяване на гепарди, които, например, са болни или ранени и след излекуването им ги връщат обратно в природата. 

Един ден Долф, уморен от работа, приседнал на поляна, за да си почине. 

Именно тогава се случило нещо необичайно. 

Самката на гепарда, на име Идън, която живеела в резервата, се доближила до Долф, когато той лежал на тревата и просто си легнала край него. 

В началото Долф се уплашл, но страхът му бързо изчезнал, когато осъзнал, че 3-годишнят гепард няма намерене да му навреди. Преди този случай Долф виждал Идън само няколко пъти. "Едва ли има някой, когото тя не би харесала. Колкото повече общувате с нея, толкова повече тя се отпуска и започва да ви има доверие.

В крайна сметка разбра, че не трябва прекалено силно да ме ближе или хапе, затова и я допускам до себе си", пише Долф на страницата си във Фейсбук.

Разказът му за необичайната случка среща одобрението на многомилионната интернет аудитория и е споделян и коментиран от потребителите по света. 

Превод БЛИЦ