Почитателите на уиски отдавна знаят, че има един специален метод за консумация. Капването на няколко капки вода в питието биха могли да помогнат за приятния аромат на питието. Според химиците, водата наистина може да помогне за подобряването на качествата. Освен аромата, питието значително подобрява и своите качества. 

Изследователският център от Линаеус за биометрична химия в Швеция е заявил, че това е истина. Бьорн Карлсон и Ран Фрейдман внимателно изследвали молекулата на уискито, която се казва гуаиацол, която добавя правилния аромат и опушения вкус на уискито. С добавянето на вода, етаналът започва да се влияе положително.

Добавянето на вода помага на гуаиаколът да падне на дъното и да направи по-добра концентрация с етанола и по този начин да се превърне в истински шедьовър. Следващият път, когато консумирате алкохол, пробвайте тази тактика, може да се изненадате.

Източник:men.hotnews.bg