Страдание, сълзи и болка неизменно съпътстват раздялата на всяка двойка. Никога не е лесно да се забрави човек, с когото сте били заедно дълго време, но да се затворите между четири стени изобщо не е от полза за вас.
Това, което ви трябва, е ефикасен метод, който да ви помогне да изтриете копнежа по бившите си партньори. Най-лесно това става, ако правите секс с друг човек или „секс за забравяне“, който помага за лекуване на раните от раздялата.
 
До такъв извод са стигнали учени, изследващи най-ефикасния начин за преодоляване на раздялата. Заключението е, че сексът с нов партньор е най-добрата терапия и за кратко време прогонва „духовете от миналото“. Една трета от участниците в експеримента пробвали този метод и останали предоволни от резултата, пише македонският „Вечер“.
 
Към „терапевтичен секс“ били склонни и хора, на които партньорите им изневерили, а после ги изоставили.
 
Учените, обаче, отбелязват, че човек трябва да знае кога да спре. Според тях, ако година и половина след раздялата човек прави секс, само за да забрави, това е признак, че той не е преодолял проблема и не е способен да продължи по-нататък.