Камера за видеонаблюдение на Департамента на транспорта в САЩ (в щата Вашингтон) засне през изминалите дни на шосе №20 странна фигура на хуманоид, който броди из снега и много прилича на Голямата стъпка.  

Като цяло, нищо особено, такива кадри на снежния човек се появяват доста често в мрежата. Но тук обаче има една уловка: малко по-рано на практика в същия район е заснето видео на нещо, което също прилича на йети (видеото по-долу).  

 

Такова съвпадение много криптозоолози сметнаха за доста подозрително. Конспиролозите веднага подхванаха това подозрение на изследователите на снежния човек и достигнаха до следния извод: това по някакъв начин е свързано с епидемията на вируса убиец в Китай! Но как? 

Оказва се, че това, според поддръжниците на теорията за световния заговор, е много лесно: всичките тези снимки и видеа за бигфути мобже да са постановъчни, за да отвлекат вниманието на американците от истинските световни проблеми. 

Не е ли твърде сложно?

За обикновения потребител в мрежата всичките снимки и видеа за снежния човек може да са фалшиви, но някои смятат, че те не са. Затова, да се вярва или не на кадрите с Големите стъпки и йетитата, си е лична работа на всеки.  

Превод и редакция: БЛИЦ