Рускинята Мария си купила малко котенце от обикновена сергия на пазара. Още след един месец тя забелязва някои странности в развитието на животното: котето пораства твърде бързо.

След една година съществото стана по-голямо от горски вълк и сега тихо ръмжи през нощта, съобщават световните издания. В детството си Барсик не се различавал от обикновените котенца. Обичал да се храни и спял повече, отколкото другите котки. Мария си обяснявала това с периода на израстване. 

След това котаракът започнал да расте. На едногодишна възраст Барсик тежи 10 килограма. След още шест месеца той качва 15 килограма и пораства до почти метър и половина дължина. "Вярно е, че яде много. Но нищо, ще го нахранваме по някакъв начин. На мен повече не ми харесва това, че Барсик е започнал да ръмжи нощем. Сякаш не е котка, а вълк", казва Мария. 

Котаракът вече е преглеждан от ветеринар. Той смята, че Барсик се е появил като изключително необичайна кръстоска между Мейн Кун и норвежка горска котка. Все още не е ясно какви могат да са границите на животното.