Американски вестник допусна нелепа печатна грешка, с която си навлече присмеха на целия свят. И въпреки че ден по-късно се коригира, интернет вече беше неудържим.
 
Вестник “Post-Journal“, който се издава в Джеймстаун, щата Ню Йорк, публикува уикенд очерк за 51-годишната холивудска звезда Джулия Робъртс. В материала се коментира съживяването в кариерата ѝ 30 години след първата ѝ филмова роля.

 
Покъртителното в статията обаче е заглавието. Очевидно авторът е искал да напише „Джулия Робъртс смята, че животът и ролите ѝ стават по-добри с възрастта“. Проблемът е, че в думата „роли“ на английски има печатна грешка – вместо “roles” е изписано „holes”. И тъй като “holes” означава „дупки“, заглавието всъщност се чете по следния начин – „Джулия Робъртс смята, че животът и дупките ѝ стават по-добри с възрастта“.
 
Ден по-късно изданието публикува корекция, където се посочва, че е допусната печатна грешка и „дупки“ трябва да се чете „роли“. Твърде късно. Гафът привлече читатели от цял свят, което е невиждана за него популярност.  
 


 
Превод и редакция: БЛИЦ