Интернет е раздвоен относно стара снимка от 1943 година, за която някои твърдят, че на нея мъж използва мобилен телефон. Мъжът в кафявия костюм е бил заснет на плаж в Корнуол и може да се види как пипа нещо с ръцете си така, както някой борави с телефона си през 2018 година, пише в. "Дейли мейл".

Около него има десетки плажуващи, които се наслаждават на последните за годината слънчеви лъчи, мнозина обаче са в ризи и дълги панталони.
 Снимката е разпространена в мрежата от Стюард Хъмфрис, който първоначално не е забелязал странния мъж. Той написа в Туитър: "Британските работници по време на Втората световна война си почиват на брега на морето - плажът в Корнуел е заснет през септември 1943 година. Би било приятно, ако някой познае кой е този плаж". 
 


Скоро обаче след публикуването на снимката, потребители в Туитър отбелязаха, че мъжът на снимката използва мобилен телефон. "Само на мен ли ми се струва или пича на снимката използва телефон?", пише потребител. 

"Добро попадение. Очевидно мъжът на снимката е пътешественик във времето, който си гледа телефона. Най-накрая доказателството, което доказва, че пътуването във времето наистина съществува. Сега ние забелязваме неща на стари снимки, които в миналото сме пропускали, но сега знаем, че те са телефони, защото ги имаме", пише д-р Кевин Пърсел. 

Превод: БЛИЦ