Американката Кейт Олсън от Ню Хемпшир прекарала цяла година, опитвайки се да намери любимото си куче, Уолтър, златист ретривър, изчезнал в друг щат (Мисури) през ноември 2019 г.

Кучето се измъкнало от каишката по време на разходка, когато дамата била на гости при нейни роднини. Момичето прекарало още няколко седмици в къщата на роднините си, за да намери Уолтър. Но всичко било напразно и Кейт трябвало да се върне у дома.

Тя обаче не смятала да спира да търси кучето си. Специално за търсенето на ретривъра американката създала страница във Facebook, наречена "Къде е Уолтър?" и се свързала с няколко групи за спасяване на животни в Мисури, като ги помолила да проследят съобщенията за бездомни животни, подобни на нейния домашен любимец.Съвсем наскоро Кейт получила съобщение, че Уолтър е открит в северната част на Сейнт Луис, на около десет мили от мястото, където момичето го е видяло за последен път. Кучето е открито от местен жител Джон Флангенбах, който го е хранил.

Кучето, което станало малко по-диво за една година в гората, било уловено с помощта на примамка с храна и вода. Страшно зарадвана, Кейт се качила на самолета и след няколко часа успяла да прегърне блудния четириног приятел.Точно година по-късно Уолтър се завърнал вкъщи и сега отново свиква към всичко: радва се на топлината, уюта и общуването с любимата си собственичка.

Превод и редакция: БЛИЦ