Известният тайвански уфолог, конспиратор и виртуален археолог Скот Уоринг намери на повърхността на Марс поредната сензационна аномалия. По думите на независимия изследовател, на 4 декември 2017 година американският марсоход "Кюриосити" е заснел малко каменно явление, подозрително приличащо на фигурка на Исус Христос.

Находката е била направена от робота в марсианския район с кодовото име Sol 01923. Представителите на НАСА са отказали да коментират статуетката. Уоринг обаче смята, че американците много добре знаят откъде тя се е взела и какво означава. 

Уфологът пише: 

Намерих на Марс скултурка близо до роувъра "Кюрииосити". Тя изглежда като статуетка на Исус Христос. Знаете, такива статуетки се продават в храмовете и магазините за сувенири. Тя е малка, с височина не повече от 40 сантиметра. Не зная от кога тя стои там, но се е запазила прекрасно. Може отчетливо да се видят дългите коси на изобразения на скулптурата човек, спускащият се по раменете плащ и два крака. Детайлността на произведението на изкуството поразява, дори въпреки сравнително ниското качество на снимката. Затова, това е прекрасно доказателство за това, че не човекът е измислил религията, а само я е приел. На другите планети може да има милиони цивилизации, чиито представители вярват в Създателя и неговия син, дал живота си за изкупление на греховете на всички живи същества във Вселената. 

   

Мнозина потребители в мрежата се усъмниха в това, че марсианците и другите "зелени човечета" смятат Христос за свой месия. Както е известно, извънземните не приличат на хората, а следователно е и малко вероятно те да са смятали Исус от Назарет за един от тях. Но има и такова мнение, че самият Исус Христос е извънземно. 

Превод и редакция: БЛИЦ