По време на неотдавнашен ремонт на къщата семейна двойка откри нещо, което ги накара да повярват, че легендата може да е истина.

В началото на октомври Ник Дръмонд и Патрик Бейкър заявиха, че са намерили над 66 бутилки уиски, скрити в стените и дъските на дома им от 1915 година.

"Не мога да повярвам, че историите са верни! Той е бил контрабандист", написа възхитеният Дръмонд в Instagram, документирайки откритието им.Двамата живееха в къща в малкото селце Еймс, на около три часа от Ню Йорк, малко повече от година преди да бъдат започнати големи ремонти преди два месеца.

Дръмонд бил озадачен от мистериозния пакет, който намерил и скоро си припомнил легендата, която бил чул.

След това намерили пакети и в крайна сметка цели 66 бутилки шотландско уиски с етикет „Old Smuggler Gaelic“, което се произвежда и до днес. Тринадесет от тези бутилки били пълни, но четири били в малко по-лошо състояние.

Първоначалният собственик на къщата е германец, известен като граф Адолф Хумпфнер, пише CNN.
След проучване на статии във вестници за него, те открили, че той е бил контрабандист, замесен в множество скандали. Той починал внезапно и оставил след себе си контрабандно уиски, но също и богатство, за което се спорило дълго време.

Двойката възнамерява да съхранява празните бутилки и да продава пълните. Дръмонд казва, че приблизителната стойност на пълна бутилка е около 1000 долара.

Двойката реши да си задели една бутилка, за да я опитат сами.

Превод: БЛИЦ