Нашите предци са вярвали, че съществуват вещи, носещи в себе си проклятие, предмети, заредени със толкова силна негатива енергия, че могат да влияят на своите притежатели. От тези вярвания са се родили множество истории и поверия, свързани с предмети с отрицателен заряд, който се предава върху хората.

Вижте 5 предмета, за които се вярва, че ще навлекат проклятие на всеки, който ги притежава:

Леденият човек

Останките на човек, за който се смята, че е на повече от 5 000 години, са открити в Алпите през 1991 г. През следващите 13 години седем от хората, участвали в експедицията, умират. Повечето от тях внезапно, а не по естествени причини. Така например един от тях загива по време на автомобилна катастрофа, преди да изнесе реч за артефакта. Друг изследовател губи живота си в лавина скоро след това. Останалите умират заради нарушение на кръвта, диагностицирано веднага след откриването на останките.

Камъкът от Бларни

Смята се, че ако целунете камък от Бларни в Ирландия ще имате късмет, но премахването на всяко парче от него ще доведе до проклятие. Хората съобщават за нещастия, които включват депресия, загуба на работа и финансови проблеми. Има няколко случаи, при които хората, които вземат у дома част от камъка, го изпращат обратно в рамките на няколко седмици или месеци, след като разберат за проклятието.

5 предмета, които ще ви навлекат проклятие (ВИДЕО)

Черният орлов диамант

Черният орлов диамант е откраднат от монах от храм на индусите. Скъпоценният камък се е предавал от жена на жена, много от които впоследствие са се самоубивали. Най-малко две от тях са загинали след падане от висока сграда. След като бижуто е било продадено на бижутер в Ню Йорк се оказва, че проклятието е било нарушено.

Картината „Плачещото момченце“

От 80-те години на миналия век в домовете, в които се е намирала картината, винаги са избухвали пожари. Но докато къщата и вещите около картината биха били изгорени до основи, картината винаги била недокосната от пламъците. В резултат на това много хора вярват, че окачването на това произведение на изкуството в дома им може да предизвика пожар.

Диамантът на надеждата

Диамантът на надеждата се намира в Смитсоновия институт във Вашингтон, но преди да се озове там се е смятало, че е прокълнат. Той е бил откраднат от свещеник, който по-късно е бил заловен и измъчван заради кражбата. Диамантът е бил собственост на френски търговец на скъпоценни камъни, който е бил убит от група бесни кучета.