Марияна Колева от Велико Търново може да бъде достойна конкуренция на онези знойни хубавици-чужденки, чиито снимки се въртят в социалните мрежи от конкурсите за красота „Мис Баба“, пише "Борба".

И ако у нас представата за баба е жена с посивели коси, старомодни дрехи, очила и занимания като гоблени и всякакви други плетки, то 41-годишната болярка изобщо не се вписва в този шаблон. Търновката обича екстравагантни облекла, поддържа перфектен маникюр и прическа и обикаля света.

„Баба знае най-добре“ е казал народът и всъщност Марияна наистина умее и може всичко, включително това да гледа внуче. Зеленооката хубавица станала майка месец преди да навърши 20 години. На 1 август 1999 година на бял свят се появила дъщеря й Мартина, която наследила красотата й. В началото на пандемията в България наследницата й съобщила, че очаква на свой ред рожба.„Бях изненадана и не ми стана много приятно от гледна точка на това, че в момента живеем в несигурни времена заради коронавируса. Освен това тя е още много млада и още не си е поживяла достатъчно. Но щом с любимия й са решили да създадат семейство, аз нямаше как да не ги подкрепя“, споделя Марияна.

На 2 декември проплаква внучето й – малката Даяна. 41-годишната търновка получила благата вест, докато била на маникюр. Разказва, че съпреживяла раждането на бебето по необясним начин.

„През цялото време на раждането на Даяна имах болки в кръста. Когато неразположението отшумя, Мартина е родила. За щастие, всичко е минало благополучно и сега се радваме на малката принцеса“, казва тя.Модерната баба признава, че не се чувства възрастна и смята да се отдаде на приключения и пътешествия. Марияна обича да посещава различни дестинации в чужбина, като през предходните години успяла да разгледа и опознае Германия, Франция, Италия, Великобритания, Испания, Португалия и Египет.

41-годишната баба гордо отговаря, че няма никакви пластични операции по себе си, макар да е суетна жена и да поддържа винаги перфектна визия.

В гардероба й могат да се видят предимно среден клас маркови дрехи, като залага на разчупени модели дънки. Харесва шапки, маратонки, но също така и елегантни рокли. Твърди, че не се стреми да следва стила на известните личности, а има собствен поглед за ефектно облекло. Описва стила си като спортно-елегантен.За да се радва на добра фигура, ходи много пеша заедно с домашния си любимец Съни. Кучето е с италиано-български произход и е представител на породата „Чихуахуа”. Шегува се, че четириногият мъник е нейното второ дете.

„Грижите за него са ежедневни. Освен разходки и хранене се налага често посещение при ветеринар, който да проследява здравословното му състояние. Изумена съм, че в България отношението към животното е толкова враждебно. Тук нямам право да се возя в автобус с куче, нито да ходя по магазините с него. В другите страни животните са на почит. Съвсем обичайна гледка е да видиш куче от големите породи да седи до стопанина си в ресторант“, коментира Марияна.

Екстравагантната болярка е почитател на астрологията. Наскоро се свързала с известна астроложка, която й подготвила личен хороскоп. Според предсказанието търновката ще срещне голямата любов през 2023 г. С усмивка споделя, че ако това се случи, е възможно да пожелае пак да стане майка.„Най-важното е хората да се разбират и да има спокойствие. Светът е шарен, а в момента отвсякъде ни залива негативизъм. Трябва да спрем да се оплакваме, да разчупим стереотипите и да оценяваме всичко, което имаме“, допълва тя.