Американската полиция издирва мъж, заснет да облизва сладолед Blue Bell в магазин и да го прибира в хладилника. Според „Ню Йорк Пост“ 24-годишният жител на Тексас подражавал на други хора, които преди това са правили това.

Според полицията, Д'Адриен Андерсън  публикувал видеото в социалните мрежи. Камери за наблюдение в супермаркета Walmart записали, че по-късно мъжът взел сладоледа от хладилника и го платил. Този момент не е записан в неговото видео, публикувано в нета.

Прокурорът на окръга Джеферсън Боб Уортъм подчерта, че търговският обект е принуден да рециклира останалите пакети със сладолед от съображения за безопасност. "Подобно поведение може да доведе до нещо по-сериозно и ужасно", каза той.

В съобщението за издирване се казва, че Андерсън е обвинен в престъпление, за което е предвидена до една година затвор и глоба от 4 000 долара.

През юли жител на американския щат Луизиана бе задържан, след като облиза сладолед Blue Bell в магазин. Американецът също имитирал момиче от първото видео, което станало вирусно.

Във всеки от тези видеоклипове човек изважда сладолед от хладилника, отваря го, облизва лакомството, затваря го и го връща обратно в хладилника.

Производителят на десерти осъди действията на героинята на първото видео, което стана популярно в началото на юли след публикуването му от потребител в Twitter с псевдоним Optimus Primal. Още тогава съдържанието на видеото възмути интернет потребителите.

Превод: БЛИЦ