Продължават сътресенията около „Туитър“ след придобиване на социалната мрежа от милиардера Илон Мъск, който веднага след придобиването ѝ направи сериозни промени в нея.

Една от тях е отлагането на плащането за синята отметка в профилите. Мъск съобщи, че компанията тя ще се получава срещу 8 долара на месец. Отметката се използва от знаменитости, политици и други хора с голямо публично присъствие, които верифицират профилите си и гарантира, че профилите им не са фалшиви, съобщава bTV.

През изминалите дни новият собственик на „Туитър“ направи и други изненадващи действия, като възстановяването профила на Доналд Тръмп. Бившият американски президент беше блокиран преди почти 2 години, след като негови симпатизанти нападнаха Капитолия. Тръмп обаче заяви, че няма да се върне в „Туитър“ и остава в собствената си социална мрежа.

За краткото време, откакто е начело на компанията, Мъск съкрати близо половината служители. Те получиха ултиматум от Мъск чрез имейл, в има се предлага да изберат или да работят дълги часове с висока интензивност или да напуснат.

В последните дни са напуснали повече служители от очакваното, особено от техническите отдели, което създаде опасения дали компанията може да продължи да функционира. По този повод Мъск написа тази вечер в профила си в социалната мрежа: „Не трябваше ли „Туитър“ да е умрял досега или нещо подобно?"

Според сайта Axios e възможно в бъдеще социалната мрежа все по-често да има проблеми като например услугата да не е достъпна за потребителите за известен период от време.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук