Извънземните изключват и включват ядрените оръжия на човечеството, за да ни покажат, че те са "безполезни" срещу тяхната технология, твърди лобист. 


Стивън Басет е основател на Групата за изследвания Парадигма, която години наред се опитва да убеди правителството на САЩ да разкрие "истината" за извънземните и НЛО, които той предпочита да нарича Неидентифицирани въздушни феномени в съответствие с официалната терминология на ВМС на САЩ. 

Обсъждайки какви мотиви може да движат извънземните, Стивън твърди, че няколко свидетели са видели как те контролират нашите ядрени оръжия с лекота. 

При това той настоява, че действията им не трябва да бъдат тълкувани като "заплаха", а всъщност целят да покажат, че извънземните подкрепят ядреното разоръжаване на човечеството. 

Той заяви следното пред "Дейли Стар": "Те многократно са изключвали нашите ядрени оръжия, но това лошо ли е? Свидетелите на тези събития, а те са много, като цяло са на мнение, че това не е заплаха, а по-скоро послание.

Не става дума за заплаха, а че тези оръжия са безполезни. Сякаш те казват, че тези оръжия със сигурност за безполезни срещу тях. С тях единствено може всичките да се избием. Те могат много лесно да ги изключват, затова ние трябва просто да се отървем от тях". 

Това не е първият път, когато се твърди, че извънземните неутрализират ядрени оръжия на хората и демонстрират интерес към военни бази. 

Бившият лейтенант от ВВС на САЩ Боб Джейкъб даде през 2008 година шокиращо интервю пред Лари Кинг и Си Ен Ен. 

По думите му, по време на тест на ракета лазерен лъч е неутрализирал бойната глава. Става дума за Инцидента с НЛО Малстрьом от 1967 година. 

По думите му, видеата от инцидента са били конфискувани, засекретени и е било забранено "някога отново" да се говори за случилото се.