За да посети необичайната си приятелка - двуметрова акула, австралиецът Рик Андерсън трябва да облече водолазен костюм, да вземе кислородна бутилка и да се гмурне в океана край брега на плажа Нобис в Нов Южен Уелс. 

Рик винаги разпознава подводната си приятелка по маркировката и желанието й да се гушка всеки път, когато го види."Започнах да общувам с тази акула преди около седем години, когато тя беше още бебе. Доплувах до нея внимателно, за да не я уплаша, и започнах да я галя. С течение на времето тя свикна с мен и започна да ме разпознава. Сега всеки път, когато акулата ме види, тя плува до мен и упорито се удря в краката ми, докато не протегна ръце, за да я прегърна", разказва Рик пред изданието The Dodo.Другите водолази не могат да повярват на очите си, когато виждат Рик да прегръща акула. Повечето хора се страхуват да се приближат до тези страховити същества, тъй като някои от тях могат да представляват сериозна заплаха. Въпреки това Рик плува спокойно дори с големи бели акули."Хората смятат, че всички акули са жестоки убийци, които се крият във водата, за да ядат хора. Но всъщност това не е точно така."

Австралиецът се надява, че приятелството му с акула ще помогне на другите да не се страхуват от тези риби, тъй като те рядко нападат хора.

Превод и редакция: БЛИЦ