Мъжът бил на яхта с приятели, пийнал си и решил да скочи във водата директно на гърба на гигантска акула. Видеозаписът на случката обаче разгневи потребителите в мрежата, информира "Сън".

На кадрите се вижда голяма акула, която спокойно плува покрай яхтата. Предполага се, че хищникът се е греел на слънце. В този момент младият мъж скача във водата и се приземява на гърба на акулата. След това го е последвал и друг мъж от компанията.Изплашената от шума акула отплувала. Никой от младежите не е пострадал. Не е уточнено мястото, където е заснето видеото.
 

Действията на мъжете са ядосали потребителите в интернет. "Горката акула, налага й се да плува в една и съща вода с тези идиоти", пише един от тях. Друг добавя: "Никога не съм пожелавал на никого да преживее нападение от акула, но това се промени, след като гледах това видео."Гигантската акула обича да плува близо до повърхността на водата и да се пече на слънце. Мъжките гигантски акули могат да достигнат дължина до 9 метра, а женските - около 10 метра.

Те се хранят с планктон и плуват с отворена уста, като филтрират през хрилете си всичко, което попадне в нея. Акулите се срещат в хладните и топлите води с умерен климат във всички океани.

Превод и редакция: БЛИЦ