Световноизвестният екстрасенс Ури Гелер е заявил, че е "зашеметен от скептиците", които не вярват в съществуването на НЛО.

Спорът възниква, след като той споделя в мрежата видеоклип с предполагаемо наблюдение на извънземен кораб, съобщава Daily Star.

Гелер публикува в своя Twitter видеоклип, на който се вижда огромен обект, който се носи във въздуха посред бял ден, и пише:

"Ако това е фалшиво, моля, обяснете ми как се прави. Ако е истинско, уау, невероятно."

Видеоклипът е гледан от повече от половин милион души и не всички са сигурни, че това е доказателство за извънземен живот, като някои приписват видеото на Adobe After Effects.

Но Ури отбелязва, че наблюденията на НЛО се увеличават, и казва, че дори NASA се отнася сериозно към тези съобщения.

Той казва пред Daily Star: "Колкото повече наблюдения и НЛО се заснемат от обикновени хора, от Хаваите до Япония и Исландия, толкова по-правдоподобни ще стават тези наблюдения.

- НЛО и извънземните определено са сред нас. Изучават ни, посещават ни. Не можеш да подминеш кадрите от пилотските кабини на американските изтребители, можеш да ги чуеш да казват: "О, Боже, ние не разполагаме с тази технология".

76-годишният мъж, който е разследван в миналото от ЦРУ заради предполагаемите си ясновидски способности, заявява, че е шокиран от хората, които се опитват да опровергаят извънземния живот.

Ури обяснява: "Изумен съм от скептиците, които се опитват да развенчаят темата. Извънземните ни посещават, извънземните могат да кацат в океаните, извънземните вероятно се разхождат сред нас.

- Ако те имат технологията да летят по-бързо от скоростта на светлината, тогава, за Бога, какво толкова специално има за тях в това да изпращат роботизирани извънземни, които да ни изучават отблизо тук, на Земята? Аз самият бих могъл да бъда извънземен."

 

Превод и редакция: БЛИЦ

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук