Прясната сланина ще помогне за укрепване на имунната система и справяне с различни заболявания, което е особено важно на фона на пандемията от коронавируса. Това твърди украинският диетолог и генетик Людмила Гончарова.


В Украйна сланината е призната за национално ястие, но този продукт не липсва и на всяка българска трапеза особено през зимния сезон. 

Тя припомни, че през студения сезон тялото особено се нуждае от животински мазнини, които ще помогнат за справяне с вирусите, а витамините А и Е ще спомогнат за укрепването на имунната система. Тя даде за пример любима нейна „мазна храна“.

Присъдата е окончателна: Това очаква всички, които ядат сланина

"Вземете маруля, всякакви зеленчуци и нарежете бекон на тънки филийки, добавяйки го към салатата. Поръсете със зехтин, конопено или ленено масло, посолете с хималайска сол и можете да я консумирате", каза Гончарова.

Вижте за кого е полезно да похапва сланинка

Според нея са достатъчни само 50 грама сланина мас на ден. Също така не загрявайте продукта до температура над 40 градуса по Целзий, тъй като това ще го лиши от полезните му свойства. Диетоложката добави, че мазнините под всякаква форма няма да излекуват COVID-19, но могат да се използват като профилактика.