Древните египетски пирамиди крият многобройни тайни и мистерии, които археолозите може никога да не успеят да разгадаят. Необясними находки и тайнствени знаци, както и изумителните познания, които тези хора са притежавали за времето си, са причина за появата на множество конспиративни теории, свързани най-вече с пришълци от чужди планети, пише Факти бг.

Наскоро тези извънземни теории получиха нов тласък, след като редица египетски медии съобщиха, че след радарни сканирания на няколко египетски гробници е засечена извънземна активност и необясними свръхестествени следи.

Според някои любители на конспирациите дори има открити странни биологични материали, които не принадлежат на човешкия вид или която и да е друга земна форма на живот. 

Всички официални служби и отговорни лица отказват да отговарят на основния въпрос, който терзае умовете на уфолозите — наистина ли има намерено тяло на извънземно същество.

Но след като преди няколко години в една от египетските пирамиди бяха намерени останки от кости от динозаври, защо да няма и останки на пришълци от чужди планети, шегуват се някои учени. Все пак начинът, по който са били построени пирамидите и до днес не е съвсем изяснвен от науката, макар да има множество официални версии за това.

Веднага след като египетските медии обявявиха информацията за новата находка, в интернет пространството се появиха теории, че това, което е открито в пирамидата, може би е там още преди зараждането на египетската цивилизация. Тази теория се опитва да намекне, че древните гробници на фараоните, всъщност са били построени от извънземни.

Теориите за намесата на космически пришълци в строежа на пирамидите почти винаги са били отхвърляни от повечето учени и египтолози,въпреки че появата на гигантските структури продължава да е спорна тема.Уфолозите и конспираторите са убедени, че внушителните пирамиди са дело на същества от други светове или поне знанията и техниката за изграждането им са дошли от космоса.

В Египет ще продължават изследванията на пирамидите с радар и дано скоро да се появят нови разкрития и факти.